Proef de sfeer van Turkije

Turkije
Istanbul Marmara- Ä°stanbul Marmara

Marmara met haar hoofdstad Istanbul is al duizenden jaren lang het gebied wat de culturele en geografische brug vormt tussen het oosten en het westen. Zo als lang de beschaving bestaat, bestaat Istanbul. De rivier de Bosporus doorklieft Istanbul en verbindt de Zwarte Zee met de Middellandse zee en scheidt daarmee Europa van Aziƫ.

Istanbul is met ruim 13 miljoen inwoners de grootste stad van Turkije. Istanbul is qua cultuur en architectuur te beschouwen als een soort "wereld in het klein". De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn het Topkapi Paleis, de Aya Sofia Moskee en de Grote Bazaar. De stad is de hoofdstad geweest van 3 rijken; Romeins, Byzantijns en Osmaans. Ook vind je er invloeden uit de Ottomaanse tijd terug. De verschillende rijken en de daarbij behorende godsdiensten hebben elk hun unieke sporen achtergelaten in de stad. Natuurlijk kun je een boottochtje maken over de Bosporus. Je hebt vanaf de boot een prachtig uitzicht over de stad. Er zijn vele soorten bezienswaardigheden te bezoeken in de stad, zoals moskeen, kerken, synagogen, paleizen, overige oude bouwwerken, markten, monumenten en nog veel meer! Istanbul is een betoverende metropool die een bezoek meer dan waard is.

Maar Marmara is meer dan Istanbul alleen. De Zee van Marmara verbindt de Zwarte Zee weer met de Middellandse Zee. De kuststrook van de Zee van Marmara rotsen zich af met mooie zandstranden. Vooral het Aziatische deel is de moeite waard. Het Europese deel is redelijk ā€œkaalā€. Fethiye is een waar paradijs voor duikliefhebbers. Voor de niet geoefende duiker zijn er vele duikscholen die u bekend maken met deze bijzondere tak van sport. Als je geen zin hebt om te duiken biedt Fethiye een keur aan vrijetijdsbesteding, van goed stappen tot het Graf van Amyntas met haar indrukwekkende Ionische zuilen.

Accommodaties Istanbul Marmara

Pension Irene

Uitstekend geschikt voor een exclusieve vakantie voor rustzoekers, die houden van natuur, oude cultuur en wandelen.

B&B Naz Wooden House

Het is een klein maar leuke Bed & Breakfast in het hart van het oude centrum van Istanbul.

Hotel Angels Home

Het ligt op een rustige plaats in het hartje centrum van het oude stadsgedeelte Sultanahmet en is dus het perfecte uitgangspunt om Istanbul te verkennen.