Proef de sfeer van Turkije

Turkije
De Zwarte Zee kust- Karadeniz

De Zwarte Zee is een paradijs wat nog niet zo bekend is als de westkust van Turkije. De Zwarte Zee is een van de jongste zee├źn op aarde. Men vermoedt dat pas enkele duizenden jaren geleden er een verbinding ontstond (de Bosperos) met de Middellandse Zee. Bijna de gehele noordkant van Turkije grenst aan de Zwarte Zee.

Het is een aanrader om af en toe vanuit de kuststrook het binnenland in het reizen. Een bezoek aan de hoofdstad Ankara mag je niet missen. De stad is qua toerisme niet zo bekend als Istanbul, maar bijzonder is zij zeker wel. In het oude stadscentrum ga je eeuwen terug in de tijd en proef je de typische sfeer van het Midden-Oosten. Bezoek het mausoleum van Atat├╝rk, de Arslanhane en Ahi Elvan moskee en het Anatolisch geschiedkundig museum.

Het gebied heeft doorgaans een subtropisch klimaat en de kuststrook is zeer afwisselend. Schitterende verlaten stranden worden afgewisseld met historische stadjes en uitgestrekte groene natuurgebieden. Het gebied is zo divers dat je naast het zonnebaden kunt raften, wandelen, kanoen en zelfs bergbeklimmen. Een bezoek aan thee en tabaksplantages mag ook zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit, toeristisch gezien, onontgonnen gebied van Turkije!

Accommodaties De Zwarte Zee kust

Hotel Kuzey Yildizi

Hotel in het centrum van Sile met uitzicht op de zee.